CAD: Idag använder jag två CAD-program för CAD modellering. Har tänkt att börja använda FreeCAD enbart men det tar emot, det finns ganska stora begränsingar i FreeCAD, jämfört med Fusion 360.

Fusion 360 är ett mycket avancerat CAD program för hobby bruk. Det görs av Autodesk och man kan göra klassisk solid modelering men även skulptering med hjälp av T-splines.

FreeCAD är avancerat och mer lämpligt för programmeraren än för “caddaren”. Men lärorikt att veta var gratis 3d cad står, tänk på att solidworks kostar omkring 60 000kr för en license.

Man får vara tacksam för det som är gratis.

Ladda ner Fusion 360 Gratis

Ladda ner FreeCAD

Antivirus: Idag använder jag gratisversionen av Avast, det fungerar utmärkt och har inte haft några problem med virus på länge.

Ladda ner Avast

Kalkyl: Jag använder Openoffice och i det ingår ett gratis kalkylprogram, i med att jag gått kurser i Excel ska jag testa detta mera inom snart framtid, men till vanliga budgetar och kalkyler duger Openoffice alldeles utmärkt.

Ladda ner Openoffice

Skriva: För att skriva texter använder jag Openoffice, även detta är gratis och väldigt tacksamt. Fungerar utan att det kostar en krona.

Ladda ner Openoffice

Foto: Använder Gimp, lite omständigt men det gör sitt jobb, jag fotar mycket och redigera foton är ett måste. Man kan göra det mesta i Gimp och känner att jag inte har något behov av Photoshop. Och Gimp är gratis.

Ladda ner Gimp

Screencast: För att göra bra screencast för bland annat Youtube använder jag OBS. Det är gratis och klarar av det som de som kostar gör. Väldigt bra screencast program och man får vara tacksam att det är gratis.

Ladda ner OBS

Video: Till Video redigering använder jag Movie maker, tyvärr så går det inte att ladda ner längre, så jag tittar på andra alternativ, återkommer när jag har provat något nytt som är gratis.

Mejl: Till mejl använder jag Thunderbird, det är inte lite bra som Outlook, när man använder Outlook kan man ha det som ett planeringsystem med kalendern och koppla till filer och övriga office. Men har du inget behov av att ha planeringsystem utan använder det enbart för att skicka och ta emot mejl duger Thunderbird utmärkt.

Ladda ner Thunderbird

CMS: Till mina hemsidor använder jag WordPress, vilket har gjort att jag kan få en proffsig hemsida till ett lågt pris, typ gratis. Har använt WordPress länge och trivs utmärkt med det, har haft väldigt lite problem med detta system det har snarare varit plugin som har krashat men det är inte WordPress, rekommenderas varmt.

Ladda ner WordPress

WP Plugin: Om jag ska bara välja några plugin som fungerar utmärkt får det vara några som spar mycket jobb.

Akismet Anti-Spam, Autoptimize , Broken Link Checker , Really Simple SSL , Wordfence Security , UpdraftPlus – Backup/Restore , Buddpress.

Du får testa följande plugin de är utmärkta och spar mycket tid eller ger nya möjligheter.

Simulering: Till FEM beräkningar använder jag Ansys. De har en student version med lite begränsingar men med mycket funktionalitet. Vilket gör att du har möjlighet att lära sig deras super program gratis. Mycket klokt och rättvist.

Ladda ner Ansys

Packa upp filer: Att packa upp och ner filer använder jag 7zip, och det är gratis.

Ladda ner 7zip

Webbläsare: För att surfa säkert och möjlighet att sponsra det man tycker är bra rekommenderar jag Brave, det är en säkrare version av Chrome.

Ladda ner Brave


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *